banki végrehajtás

A banki végrehajtás előtt és után is van még élet

Bármennyire is hihetetlen, a banki végrehajtás elkerülhető. Egy felmondott szerződés még mindig nem a világ végét jelenti, ilyenkor is van kiút. Azonban nagyon fontos, hogy amennyiben eddig nem foglalkozott kölcsönével, esetleg hiteleivel, akkor ennek éppen itt az ideje! Számos mentőprogram áll a rendelkezésére banki végrehajtás esetén, amelyekről talán nem értesült eddig. Kérje szakértőink segítségét!

A meglévő hitelek törlesztő részlete megnövekedhetett az elmúlt években, főképp a deviza alapú kölcsönökre gondoljunk. Azonban nem csak ebben az esetben, a forint (HUF) hitelnél is beállhattak változások, amelyek miatt nem tudta vagy tudja fizetni meglévő törlesztő részletét. Ilyenkor a legfontosabb lépés, hogy a „nemtörődömség” helyett cselekedni kell!

Lehetőségek a teljes csőd előtt

Mielőtt megtörténne a banki végrehajtás, tehát elvesztené otthonát, családja és önmaga kényelmét, biztonságát, érdemes szakértő segítségét kérni. Ebben a Bankárnet csapata is rendelkezésére áll!  Számos lehetőség közül választhat: hitelkiváltás, adósságrendezés, felmondott hitel helyreállítása, hitelátvállalás vagy akár az ingatlan értékesítés is lehet megoldás. Ezek mind-mind egyéntől és esettől függőek, de sok esetben még menthető minden!

E mellett pedig számos lehetőség van problémássá vált banki jelzáloghitelek kezelésére és rendezésére is, akár felmondás előtt vagy utáni stádiumban.

Ön is fontos a pénzintézeteknek!

Bármi is okozta azt, hogy végül eljutott addig, hogy kölcsöne(i) komoly problémát okoznak, még mindig van esély a menekülésre. Az eredetileg hitelt nyújtó banknak sem érdeke mindenáron a hitelszerződés felmondása és megszüntetése, az ingatlan elárverezése vagy akár az ügyfél kilakoltatása. Ezért ők is több megoldást találnak ki, ezek azonban olykor elkerülhetik figyelmét.

Ráadásul ezt a problémát már kormányzati szinten is felismerték és különféle törekvésekkel kívánják megoldani. Ilyen megoldások lehetnek például a hátralékos hiteladósok helyzetének javítása céljából nyújtott kamattámogatott forint alapú vásárlási kölcsön vagy a Nemzeti Eszközkezelő felállítása.

Lehetőségek a banki végrehajtás elkerülése érdekében

  • Adósságrendező hitel: Ennek lényege, hogy akár több hitelét (pl.: személyi kölcsön, hitelkártya, folyószámlahitel) összevonja egyetlen kölcsönné, így csak egy törlesztő részletet kell fizetnie, amelynek jóval kisebb az összege, mint a korábbiak összege!
  • Hitelkiváltás: Egyetlen hitel is okozhat komoly problémát! A megváltozott szabályok, a törlesztés mértéke elért egy olyan határt, amelyet már nem tud teljesíteni. Ilyenkor érdemes meggondolni a hitelkiváltás lehetőségét, hiszen a korábbihoz képest egy kedvezőbb kölcsönt mutat fel, devizában (HUF, CHF, EUR) is.
  • Refinanszírozás, hitelátvállalás: Bármennyire is meglepő, akár arra is van mód, hogy egy harmadik személyt is bevonjon a hitelügyletbe. Refinanszírozás esetén ugyanis ez a személy vállalja át az Ön adósságát. Ezt akár még államilag támogatott hitelkonstrukcióval is meg tudja tenni: nem adóstársként funkcionál, hanem ténylegesen átkerül a nevére teljesen a tartozás, így az Ön tartozása megszűnik.

Forduljon pénzügyi tanácsadónkhoz, hogy garantáltan az Önnek legkedvezőbb ajánlatot találja meg! A banki végrehajtás, az otthona és álmai elvesztése elkerülhető! Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!