Megéri a személyi kölcsön mellett dönteni?

Megéri a személyi kölcsön mellett dönteni?

A személyi kölcsön két meghatározó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt kedvezőbbnek bizonyul mindenki számára. Az egyik, hogy szabad felhasználású, vagyis semmilyen számlabemutatási vagy elszámolási kötelezettséggel nem tartozik az igénybe vevő. Tehát arra költi pénzét, amire csak szeretné. A másik pedig, hogy jövedelem alapú. Így nem terheli le ingatlanát egy kölcsönnel, fedezetül a jövedelme szolgál.

Természetesen ez utóbbi valahol hátrány is, mivel csak kisebb összeget tud igényelni. Azonban egy nyaralás finanszírozásához, számítógép, telefon, ajándék vásárlásához vagy akár egy vészhelyzet, baleset megoldásához óriási segítség lehet.

Melyik a legelőnyösebb?

A különböző ajánlatok között könnyű elveszni, ezért az Ön segítségére van az oldal tetején található személyi hitelkalkulátor. Több, mint 35 bank ajánlata között tud szétnézni és válogatni, így biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet. Kezelése egyszerű: mindössze a futamidőt, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének nagyságát kell megadnia. Ezután a kalkulátor pár percen belül kiadja Önnek a várható törlesztő részlet nagyságát.

A személyi kölcsön feltételei:

A személyi kölcsön jövedelem alapú, tehát ennek megfelelően ez a legfontosabb, amelyet a hitel elbírálásánál figyelembe vesznek. A szigorítások ezt a piacot is érintették. A munkaviszonynak minimum 6 hónapja fent kell állnia.

A személyi hitel szabad felhasználása azt jelenti, hogy semmilyen elszámolási, számlabemutatási kötelezettsége nincs. Összege az igazolt jövedelem 5-6-szorosa, adóstárs bevonásával 8-10-szerese lehet. Futamideje 7-8 év, amely bankonként változhat.

Ki által vehető igénybe a személyi kölcsön?

A személyi kölcsönt 18 éven felül bárki igényelheti, viszont 25 éves kor alatt magasabb az elutasítási arány. A felső életkorhatár személyi hiteleknél 65 év. Az igénylő cselekvőképes és devizabelföldi magánszemély lehet. A hitel igénylője sem aktív, sem passzív státuszban nem szerepelhet a KHR (korábban ismert nevén BAR) listán. Amennyiben szerepel a KHR listán, de mégis szeretne személyi kölcsönt felvenni, ez csakis úgynevezett tiszta adós bevonásával lehetséges – vagyis olyan személy bevonásával, aki nem szerepel ezen a listán.

Válassza a teljes információ birtokában a legjobb ajánlatot! Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!