vagyonszerzési illeték kalkulátor borítókép

Vagyonszerzési illeték kalkulátor

A vagyonszerzési illeték kalkulátor segítségével könnyedén kiszámítható, mekkora illetéket kell fizetni ingatlan vagy egyéb vagyon megszerzésekor. Csak meg kell adni a szükséges adatokat, és azonnal megtudjuk az illeték összegét.

Elolvasom

vagyonszerzési illeték borító

Vagyonszerzési illeték: Mit érdemes tudni róla?

A vagyonszerzési illeték egy adó, amelyet ingatlan vagy egyéb vagyon megszerzésekor kell fizetni. 2024-ben fontos tisztában lenni az illeték mértékével és a mentességekkel, hogy elkerüld a váratlan költségeket.

Elolvasom

egyeni-vallalkozoi-adozasi-formak

Egyéni vállalkozói adózási formák

A 2024 is sok újdonságot hozott az egyéni vállalkozókra az adózás terén. Az új szabályok célja az volt, hogy egyszerűbbé és átláthatóbbá tegyék az adózást, így könnyítve meg a vállalkozók dolgát. Ebben a cikkben átnézzük, milyen változásokkal kellett megismerkedni, és ezek hogyan érintik a mindennapi tevékenységeidet.

 

Elolvasom

pénzügyek okosan

Pénzügyek okosan

“Van, aki azért jön hozzánk, mert van pénze. Van, aki azért jön hozzánk, mert nincs pénze” – mondta a narrátor 40 évvel ezelőtt, az egyik legnagyobb hazai bank reklámfilmjében. A lényeg mit sem változott. A megfelelő pénzügyi döntésekhez szükséges tudás lehetővé teszi, hogy kontroll alatt tartsuk anyagi helyzetünket és hosszú távon biztosítsuk jólétünket, megélhetésünket. Sajnos hazánkban a nincs értékelhető pénzügyi edukáció, pedig fontos lenne már gyermekkorban, az iskolákban elsajátítani az alapokat. 

 

Elolvasom