Fizetési moratórium

Fizetési moratórium: A legfontosabb tudnivalók!

A bankok a 2020. március 19-én a Kormány 47/2020. (III. 18.) sz. rendelete értelmében életbe léptették a fizetési moratóriumot az alábbiak szerint. Elolvasom

Azonnali pénzügyi segítség

Azonnali pénzügyi segítség a jelenlegi helyzetben

Ahogy a hírekben láthatjuk a koronavírus terjedése akár hónapokig, nyár végéig is eltarthat.

Cégünk 2005 óta segíti ügyfeleit hitelfelvételben, hitel és állami támogatások tanácsadásában.

Mi úgy látjuk, hogy az elhúzódó helyzet kapcsán sok embernek szüksége lesz azonnali pénzügyi segítség igénybevételére.

Látva a kialakuló helyzetet és korábbi tapasztalatainkból tanulva azt javasoljuk mindenkinek, hogy időben hozzon meg olyan döntéseket, amihez banki hitelt szeretne felvenni. Elolvasom

kihez fordulhat pénzügyi kérelmével

Kihez érdemes fordulnia pénzügyi panaszával, fogyasztói kérelmével?

Nem tudja kihez érdemes fordulnia fogyasztói kérelmével, panaszával és jogi vita esetén? Táblázatunk segít Önnek! Elolvasom

fizetési haladék - havi törlesztő

Nem kell fizetni havi törlesztőrészletet?

Az MNB március 18-án felszólította a bankokat, hogy a vállalati kölcsönök után a lakossági hitelekre is vezessen be fizetési moratóriumot (fizetési haladék). Mit is jelent pontosan a moratórium? Mit jelent az, hogy nem kell fizetni? Mi lesz később?

Az, hogy nem kell fizetni törlesztőrészletet nem azt jelenti, hogy elengedik a tartozást, nem kell kamatot fizetni, csökkennek vagy később emelkednek a kamatok. Elolvasom

személyi kölcsön

Mi történik a személyi kölcsönökkel?

Az OTP Bank, az Erste és a Takarék már felfüggesztette a személyi kölcsönök értékesítését, de információink szerint több nagybank is hasonlóképpen járt el, a hivatalos bejelentések hamarosan megtörténhetnek.

Ennek egyik oka, hogy a jelenlegi hiteleket is át kell árazni az alacsonyabb kamatmarzsra. Elolvasom

lakáshitel

Most fel tudok venni lakáshitelt?

Fontos tudnivaló, hogy a bankok a jelenlegi helyzetben is befogadják a jelzálogalapú hiteleket.

De figyelni kell azoknak, akik ezután akarnak hitelt felvenni, de azok is, akik már aláírták a hitelszerződésüket, de még nem folyósították a hitelüket.

Ők úgy gondolhatják ugyanis, hogy 2020 végéig úgysem kell semmit sem törleszteniük a tartozásból. Elolvasom

Közjegyzői rendelkezések

Közjegyzői rendelkezések melyek érintik a banki hitelszerződéseket is

Információink szerint:

A közjegyzői irodák a torlódások elkerülése érdekében megváltozott ügyfélfogadási időben és rendben, előzetes bejelentkezés alapján fogadják az ügyfeleket.

Kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a valóban halaszthatatlan ügyeknek – ez vonatkozik a finanszírozással érintett ügyekre, azaz a banki ügyletekre is. Így továbbra is lehet például a lakás, vagy egyéb hitelekhez kapcsolódó közjegyzői okiratot készíttetni, másolatot hitelesíttetni, aláírási címpéldányt vagy egészségügyi nyilatkozatot tenni. Elolvasom

A spórolás legjobb módja a hitelek átrendezése - Bankárnet

A spórolás legjobb módja a hitelek átrendezése

Kedves Váczi Zsófia,

köszönöm a hitelfelvételünkben tett áldozatos munkáját. Az Ön szakértelme, kitartása nélkül ez nem jöhetett volna létre.

Bár javaslata ellenére a több ajánlata közül elsőre a legnehezebbet választottuk, mivel mi csak azt néztük hol kedvezőbb a havi törlesztő.

Ön azt említette, hogy ennyi hitel, ami nekünk van, ennyiféle adósságot nem minden bank, hitelkiváltó terméke tud kezelni, mi mégis belevágtunk.

Szerencsére, gyors közbenjárására 4 nap alatt kiderült, mégsem fog annál a banknál átmenni a kért hitel.

Nem kellett hónapokig a bankba járkálnunk papírokkal, mert Önnek azt mondták nem működhet, hiszen nem minden hiteltörlesztő fizettünk pontosan.

Így egy másik ajánlatot választottunk, ami 2,5 hét alatt teljességében sikerült!

6 hitelünk volt, havi több, mint 240.000.-Ft-ot fizettünk! Mi azt hittük kis hitelekre, hitelkártyákra, valójában összesen 7 millió Ft hitelre.

Most a törlesztőnk havi 80.564.-Ft lett. Hatalmas segítség ez nekünk!

Még egyszer nagyon köszönjük!
Üdvözlettel: M. Tamás

Kedves Zsófia!

Nekem nagyon pozitív tapasztalatom volt Önnel. Egy kicsit szkeptikus voltam én is attól tartottam majd valamit rám akarnak tukmálni, de én akkor is kíváncsi voltam rá, hogy hátha, sose tudhatja az ember mi újat mutatnak, és én nyitott vagyok mindenre.

Van egy hitelem ami 12 év múlva jár le fix kamatozású de a bank azt mondta, hogy 10 év után felülvizsgálja a kamatokat és én féltem ,hogy mi lesz utána nem fogja-e majd úgy megemelni a törlesztő részleteimet, hogy nem fogom tudni fizetni.

Elmondtam ezt Zsófiának és számolgatott gondolkodott és azt mondta amivel abszolút meg is nyugtatott hogy nem kell a hitelhez hozzá nyúlni ez így jó ahogy van, és elmagyarázta mi fog történni, mik a kockázatok, és mit tehetek most és 10 év múlva, hogy az akkori kis tartozásom ne emelkedjen meg hirtelen.

Tehát nem feltétlenül biztos az hogyha az ember elmegy egy pénzügyi tanácsadóhoz akkor mindenképpen rásóz valamit. Sőt én már az ismerőseimnek is mondtam hogy merre jártam és hogy mit tapasztaltam sőt Zsófia olyan szimpatikus és profi hogy biztosan fogom ajánlani bárkinek az ismerőseim között akinek szüksége lesz rá.

Nagyon köszönöm megnyugtató szavait mégegyszer .
Üdvözlettel
K. Magdolna

Egy tanácsadó valóban tanácsot ad és nem hitelt - Bankárnet

Amikor egy tanácsadó valóban tanácsot ad és nem hitelt

Kedves Zsófia!

Világ életemben tartózkodtam minden pénzvilággal kapcsolatos embertől. Válásom után pedig elfogyott a bizalmam a nőktől.
És most találkoztam Önnel. Alaposan megváltoztatta az előítéleteim. És ez most nem a mondjak valami hű de frappánsat, hanem a legkomolyabban mondom.
Magam is csodálkozom ezen és azért írtam le, mert úgy gondolom ez is egy visszajelzés.

A lényeg: elnézést kérek, ha raboltam az idejét meggondolatlanul! A meglevő hiteleimet, hitelkártyákat minél előbb rendezni fogom!
Igaza van, ezt a felelőtlen pénzszórást ezekre pedig befejezem.( A házat már leelőlegeztem, kifizetem a megtakarításokból.)

Remélem sok más férfitársamon fog segíteni, nem feltétlenül hitelek megszerzésével, hanem ezzel a józan őszinte emberséggel, amivel sikerült láttatnia, hogy nem hitelre van szükségem,
hanem saját tartalékaim optimális átrendezésére, a hitelek visszafizetésére és további megtakarításokra!

Üdvözlettel:
K Ede

CSOK ügyintézés menete - Bankárnet

Egy építési hitel és CSOK ügyintézés menete

Tisztelt Bankárnet Kft.

Ezúton szeretném megköszönni a Bankárnet Kft. közreműködését, és hálás köszönetemet kifejezni személy szerint Váczi Zsófia munkájáért, hogy családom számára sikeres kérelmet nyújtott be a Családi Otthonteremtési Kedvezmény – „CSOK” és hitel kapcsolatában. Néhány mondatban megosztanám minden tekintetben pozitív történetünket, mely alapján nyugodt szívvel belevághat más is, a „CSOK” igénylésébe.

Történetünk 2016 tavaszán kezdődött, mikor feleségemmel közösen, sok-sok átbeszélt éjszaka után úgy döntöttünk, hogy bővülő családunk számára nincs jobb megoldás, mint egy vidéki ingatlan vásárlása. Meg is tettük az első lépést és vásároltunk egy üres telket, s már szemünk előtt láttuk épülő, szépülő házunkat. Ezt követően léptem kapcsolatba a Bankárnet Kft-vel.

Egy ingatlanos barátomtól kaptam meg a Zsófia elérhetőségét, azzal a jó tanáccsal, hogy ha szeretném elkerülni, a másoktól visszahallható problémás pénzügyi folyamatokat, banki és bürokráciai süllyesztőket, akkor mindenképp keressem fel. Zsófiával nagyvonalakban átfutottuk, hogy mit is szeretnénk családommal megvalósítani, mik az elképzeléseink, az anyagi helyzetünk és ez alapján mire is számíthatunk. Elindítottuk az építkezést megelőző folyamatokat, azaz kerestünk épület tervezőt, felkerestük az illetékes közműveket.

Az építkezés megkezdése előtt újra leültünk és átbeszéltünk minden lényegi kérdést, hogy ne legyenek előttünk komolyabb, akár elháríthatatlan akadályok.
Zsófia készített előminősítést a banktól, mindent rendben talált, így a bérem alapján igényelhető lett számunk CSOK 10+8 millió, SZUPER ezt követően megnyomtuk a START gombot!

Elindult az építkezés, s a megbeszéltek szerint 40%-os készültség előtt 1-2 héttel kellett jeleznem a Zsófiának, hogy beléphessen a folyamatba. A Zsófia adott egy listát, ami alapján minden fontos papírt be kellett szereznünk, a hatóságoktól. Most nem írnám le a listát, mert nem kevés dokumentum kell, a lényeg hogy kell rá az 1-2 hetes átfutási idő, és 30 napnál nem régebbi kell mindenből, szóval előre nem lehet dolgozni. Ezután szerződtünk a Zsófiával és elkészítettük a CSOK igénylési anyagot. Zsófia felvette a kapcsolatot a bankkal, és kért egy értékbecslést az épülő ingatlanra, mely alapján a bank elfogadta igénylésünket. Ezután jöttek az izgalmas napok, mikor is vártuk, hogy a bank mit reagál, de azért nyugodtak voltunk, mert tudtuk jó kezekben van az ügyünk.

Az igénylést 2017 decemberében, Karácsony előtt adta be Zsófia, és nem kis meglepetésünkre, 2017 január első napjaiban jött a telefon, hogy mehetünk szerződni a bankba. Minden rendben volt a papírokkal, nem hiányzott és nem kellett javítani semmit, minden elsőre átment, erre mondják azt, hogy csont nélkül. És még nem volt vége a jó híreknek, mert a Zsófia a banki egyeztetés során elérte, hogy megkapjuk a teljes CSOK összeget, azaz a 10 + 10 millió forintot, mondanom sem kell, hogy ez mekkora örömet jelentett. Az a +2 millió forint egy építkezésnél olyan, mint egy falat kenyér, kell és kész! Telefonos beszélgetésünk után jött is az SMS, hogy mikor és melyik bankfiókba kell mennünk szerződni.

Nagyon hálás voltam, és többször is megköszöntem a Zsófiának a gyors és precíz munkáját, lehet már unta is a sok hálálkodásomat.

Mindez ugye januárban volt, azóta túl vagyunk a 2. szemlén is, ami után a bank, nagyon gyorsan 2 napra utalt. Már a célegyenesben vagyunk, június végére várhatóan beköltözhetünk, álmaink otthonába.

Történetük mindenképp pozitív, melyben vitathatatlanul a legfontosabb láncszem Zsófia volt. Hiszen ismerjük a régi mondást, mely szerint: Pénz nélkül mulatni bajos! Még egyszer köszönöm egész családom nevében a Bankárnet Kft. és a Váczi Zsófia hathatós, profi munkáját.

Üdv Levente