CSOK ügyintézés menete - Bankárnet

Egy építési hitel és CSOK ügyintézés menete

Tisztelt Bankárnet Kft.!

Ezúton szeretném megköszönni a Bankárnet Kft. közreműködését, és hálás köszönetemet kifejezni személy szerint Váczi Zsófia munkájáért, hogy családom számára sikeres kérelmet nyújtott be a Családi Otthonteremtési Kedvezmény – „CSOK” és hitel kapcsolatában. Néhány mondatban megosztanám minden tekintetben pozitív történetünket, mely alapján nyugodt szívvel belevághat más is, a „CSOK” igénylésébe.

Történetünk 2016 tavaszán kezdődött, mikor feleségemmel közösen, sok-sok átbeszélt éjszaka után úgy döntöttünk, hogy bővülő családunk számára nincs jobb megoldás, mint egy vidéki ingatlan vásárlása. Meg is tettük az első lépést és vásároltunk egy üres telket, s már szemünk előtt láttuk épülő, szépülő házunkat. Ezt követően léptem kapcsolatba a Bankárnet Kft-vel.

Egy ingatlanos barátomtól kaptam meg a Zsófia elérhetőségét, azzal a jó tanáccsal, hogy ha szeretném elkerülni, a másoktól visszahallható problémás pénzügyi folyamatokat, banki és bürokráciai süllyesztőket, akkor mindenképp keressem fel. Zsófiával nagyvonalakban átfutottuk, hogy mit is szeretnénk családommal megvalósítani, mik az elképzeléseink, az anyagi helyzetünk és ez alapján mire is számíthatunk. Elindítottuk az építkezést megelőző folyamatokat, azaz kerestünk épület tervezőt, felkerestük az illetékes közműveket.

Az építkezés megkezdése előtt újra leültünk és átbeszéltünk minden lényegi kérdést, hogy ne legyenek előttünk komolyabb, akár elháríthatatlan akadályok.
Zsófia készített előminősítést a banktól, mindent rendben talált, így a bérem alapján igényelhető lett számunkra CSOK 10+8 millió, SZUPER ezt követően megnyomtuk a START gombot!

Elindult az építkezés, s a megbeszéltek szerint 40%-os készültség előtt 1-2 héttel kellett jeleznem a Zsófiának, hogy beléphessen a folyamatba. A Zsófia adott egy listát, ami alapján minden fontos papírt be kellett szereznünk, a hatóságoktól. Most nem írnám le a listát, mert nem kevés dokumentum kell, a lényeg hogy kell rá az 1-2 hetes átfutási idő, és 30 napnál nem régebbi kell mindenből, szóval előre nem lehet dolgozni. Ezután szerződtünk a Zsófiával és elkészítettük a CSOK igénylési anyagot. Zsófia felvette a kapcsolatot a bankkal, és kért egy értékbecslést az épülő ingatlanra, mely alapján a bank elfogadta igénylésünket. Ezután jöttek az izgalmas napok, mikor is vártuk, hogy a bank mit reagál, de azért nyugodtak voltunk, mert tudtuk jó kezekben van az ügyünk.

Az igénylést 2017 decemberében, Karácsony előtt adta be Zsófia, és nem kis meglepetésünkre, 2017 január első napjaiban jött a telefon, hogy mehetünk szerződni a bankba. Minden rendben volt a papírokkal, nem hiányzott és nem kellett javítani semmit, minden elsőre átment, erre mondják azt, hogy csont nélkül. És még nem volt vége a jó híreknek, mert a Zsófia a banki egyeztetés során elérte, hogy megkapjuk a teljes CSOK összeget, azaz a 10 + 10 millió forintot, mondanom sem kell, hogy ez mekkora örömet jelentett. Az a +2 millió forint egy építkezésnél olyan, mint egy falat kenyér, kell és kész! Telefonos beszélgetésünk után jött is az SMS, hogy mikor és melyik bankfiókba kell mennünk szerződni.

Nagyon hálás voltam, és többször is megköszöntem a Zsófiának a gyors és precíz munkáját, lehet már unta is a sok hálálkodásomat.

Mindez ugye januárban volt, azóta túl vagyunk a 2. szemlén is, ami után a bank, nagyon gyorsan 2 napra utalt. Már a célegyenesben vagyunk, június végére várhatóan beköltözhetünk, álmaink otthonába.

Történetük mindenképp pozitív, melyben vitathatatlanul a legfontosabb láncszem Zsófia volt. Hiszen ismerjük a régi mondást, mely szerint: Pénz nélkül mulatni bajos! Még egyszer köszönöm egész családom nevében a Bankárnet Kft. és a Váczi Zsófia hathatós, profi munkáját.

Üdv Levente