Lakáshitel kedvező feltételekkel, interneten is kérelmezhető

Lakáshitel kedvező feltételekkel, interneten is kérelmezhető

Lakáshitel kedvező feltételekkel is igényelhető. Ezért mindenképpen érdemes utánajárnia, hogy Ön jogosult-e az államilag támogatott lakáshitel kérelmezésére. Elolvasom

Lakáshitel vagy lakáslízing? Mi a különbség a kettő között?

Lakáshitel vagy lakáslízing? Mi a különbség a kettő között?

Nem tudja eldönteni, hogy a lakáshitel vagy lakáslízing lenne Ön számára a megfelelő? A kettő között folyamatos a harc, hiszen mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Elolvasom

Lakásvásárlás vagy bérlés

Lakásvásárlás vagy bérlés lenne az előnyösebb megoldás?

Lakásvásárlás vagy bérlés között vacillál? Nem tudja eldönteni, hogy melyik lenne jobb megoldás hosszú távon? Fontos kérdés, hiszen a bérlők piaca is folyamatosan változik, még ha kevesebb figyelem is éri. A jelenlegi lakhelyünktől távolabb eső városban lévő munkahely vagy iskola komoly anyagi kérdéseket és problémákat eredményezhet. Amennyiben a napi bejárás nem megoldható vagy nagyon nehezen kivitelezhető, meg kell oldani a lakhatást.

Elolvasom

Pénzügyi tudatosság

Pénzügyi tudatosság

Az utóbbi idők brókerbotrányai, de a korábbi évek hamis hozamígéretei is azt bizonyítják, hogy a magyar lakosság sokszor alapvető pénzügyi alapfogalmakkal sincs tisztában, nemhogy megversenyeztetné a különböző pénzintézetek, biztosítók ajánlatait. A pénzügyi tudatosság éppen ezért kiemelten fontos. Elolvasom

A hitelkiváltás feltételei, előnye és célja

Állami támogatások összesítő 2020-2021

Melyek az új állami támogatások 2021-ben?

2021-ben sok új típusú és nagy összegű támogatás lép életbe a meglévőek mellett.

 • Új otthon program, Zöld lakáshitel
 • Otthonfelújítási program
 • CSOK-os ingatlan illetékmentessége
 • 5%-os ÁFA
 • 5%-os ÁFA visszaigénylése

Ezek a támogatások eltérő típusúak és igen összetettek, de legegyszerűbben úgy lehet megérteni, ha 3 fő típusra bontjuk őket.

Az első típusnál szabadon felhasználható kamatmentes hitelt kaphatunk későbbi tőke elengedéssel a gyermekek számától függően: babaváró hitel. A második típusnál az ingatlan célokhoz pénzbeli támogatást, azaz “ingyen pénzt” biztosít az állam vissza nem térítendő támogatás: CSOK, vagy csökkentett adók formájában (5%-os ÁFA és illeték mentesség). Míg a harmadik típusnál a lakáshitelek kamataihoz kaphatunk segítséget kamattámogatás formájában. 3% kamattal rendelkező Otthonteremtési hitelek, azaz CSOK hitelek és a 2021. év slágere lehet a fix kamatozású Zöld Otthon Program.   

 

Szabadon bármilyen célra felhasználható állami támogatás:

Babaváró hitel: 2019.07.01-től igényelhető. A hitelszerződést 2022 december 31-ig lehet megkötni. Hosszabbítása lehetséges. A babaváró támogatás maximum 10 millió ft szabadon felhasználható támogatott hitel, ami ingatlan fedezet nélkül és kamatmentesen igényelhető későbbi tőkeelengedéssel a később születendő gyermekek száma alapján. Az akár 10 millió ft vissza nem térítendő támogatás is elérhető, ami jövedelem és feltétel függő.   

 

Melyek az új állami támogatások 2021-ben?

 • Zöld otthon program, Fix kamatozású lakáshitel
 • Otthonfelújítási program
 • CSOK-os ingatlan illetékmentessége
 • 5%-os ÁFA
 • 5%-os ÁFA visszaigénylése
 •  Zöld Otthon program, azaz fix kamatos lakáshitel: a támogatás egy kamatmentes lakáshitelt jelent, ami jelzálog alapú, és azok lesznek rá jogosultak, akik új építésű ingatlant vásárolnak vagy építenek. A majdani ingatlannak energiatakarékosnak kell lenni. A maximális futamideje 20 év.
 • Otthonfelújítási program: 2021.01.01 után igényelhető egy új állami támogatás a meglévő ingatlanokhoz. Az Otthonfelújítási támogatás keretein belül a felújítási költségek felét, de maximálisan 3 millió forintot visszaad az állam. Jól kombinálható meglévő lakáskasszával, sőt a használt ingatlan vásárlók esetében is nagy segítséget nyújt a kötelező felújítási munkálatok megfinanszírozásában.
 • CSOK-os ingatlanvásárlás illetékmentessége: 2021. 01.01-től a CSOK-kal vásárolt új építésű és használt ingatlanok illetékmentesek lesznek. Azaz, aki ingatlant vásárol nem kell megfizetnie a 4%-os illetéket.
 • CSOK, mint Családok Otthonteremtési Kedvezménye: Itt 600.000 és 10.000.000 Forint közötti vissza nem térítendő pénzbeli támogatást, azaz “ingyen pénzt” adnak kötött feltételekkel ingatlan vásárlás, építés esetén, akár új akár használt lakás, családi házra is. A banki hitelfelvételnél ez a tétel legtöbbször önrésznek minősül. Függ a gyermekek számától és azok korától, a lakás méretétől és gyermekvállalásnál a szülők életkorától.
 • 2021. 01.01-től újra 5% az ÁFÁ-ja az újépítésű ingatlanoknak. Az eladó/ kivitelező a nettó árra 5%-os ÁFÁ-t számol a 27% helyett, amivel jelentősen csökken a bruttó ár, azaz a tényleges vételár. Lakások max 150 nm, kertes családi házaknál max 300 nm-ig!
 • 2021.01.01-től az 5 százalékos lakás ÁFA vissza is igénylehető, amennyiben a család az új építésű otthonát CSOK támogatás segítségével vásárolja meg.
 • ÁFA visszaigénylése:  A preferált településlistán szereplő új ingatlanok építésére és használt ingatlanok korszerűsítésére vagy bővítésére adó visszatérítési támogatás igényelhető 2022. június 30-ig.

 

 Maradnak a lakásvásárlási hitelek kamattámogatása: Otthonteremtési Kamattámogatás (röv. OTK) és CSOK hitelek a családvédelmi terv keretein belül.

 

Lakáshitelek, felújítási hitelek, építkezési hitelek, CSOK, támogatások igényelhetők a Bankárnet Kft. tanácsadóinál.

Keressen minket bizalommal, hogy közösen megtervezzük jövőjét!   

 

Azonnali pénzügyi segítség

Azonnali pénzügyi segítség a jelenlegi helyzetben

Ahogy a hírekben láthatjuk a koronavírus terjedése akár hónapokig, nyár végéig is eltarthat. De akadhatnak egyéb váratlan események, rosszabb gazdasági környezet is.

Cégünk 2005 óta segíti ügyfeleit hitelfelvételben, hitel és állami támogatások tanácsadásában.

Mi úgy látjuk, hogy az elhúzódó helyzet kapcsán sok embernek szüksége lesz azonnali pénzügyi segítség igénybevételére.

Látva a kialakuló helyzetet és korábbi tapasztalatainkból tanulva azt javasoljuk mindenkinek, hogy időben hozzon meg olyan döntéseket, amihez banki hitelt szeretne felvenni.

Elolvasom

forint alapú hitelek

Forint alapú hitelek, érdemes ezek mellett dönteni

A forint alapú hitelek egyre népszerűbbek a banki szférában. Lévén, hogy a forinthitelek vezető szerepe a pénzügyi és gazdasági válság kialakulásától kezdve rohamos növekedésnek indult. Ez annak is köszönhető, hogy egyre több banknál kerültek fókuszban a jegybanki alapkamathoz, illetve a Budapesti Bankközi Kamatláb mértékéhez, mint referenciakamathoz kötött forint alapú hitelek.

Létezik egy úgynevezett ”hitelezhetőségi limit”, ami azt határozza meg, hogy a hiteligénylő teljes jövedelmének pontosan hány százalékát fordíthatja havonta hiteltörlesztésre. Szintén forint alapú hitelkonstrukciók esetén a legmagasabb, azaz a teljes bevétele teljes maximálisan felhasználható kölcsöntörlesztésre.

A hitelezhetőségi limit konstrukciójának kialakítása ugyancsak a forint alapú hiteleknek engedett nagyobb teret. Mindebben közrejátszottak a jogszabály által rögzített finanszírozási szabályok is. 

Miért érdemes a forint alapú hitelek mellett dönteni?

A legfontosabb érv ami a forint alapú hitelek mellett szól az az, hogy nincs árfolyamkockázat. Ennélfogva pedig nem kell váratlan tőketartozás növekedéssel számolni még akkor sem, ha a hazai fizetőeszköz horribile dictu leértékelődne. Ennek köszönhetően a bankok nem fognak felszólítást küldeni abban az esetben sem, hogy előtörlesztés szükséges kellő fedezet hiányában vagy esetleg egy kiegészítő ingatlanfedezetet kell bevonni az ügyletbe.

A mostani állásnak megfelelően a pénzügyi partnereinknél jelenleg felvehető forint alapú jelzáloghitelek akár 5, 10 évig fix vagy végig fix éves kamatperiódussal is igényelhetők. Ennélfogva ezen intervallum alatt nem változik a törlesztőrészlet összege, ami hosszú távon kiszámíthatóságot és megbízhatóságot hoz magával.

Az eligazodást segíti a honlapunkon megtalálható hitelkalkulátor. Segítségével lakásából is kényelemesen és egyszerűen kiszámolhatja az aktuális törlesztőrészleteket, ami lehet akár szabad felhasználású vagy hitelkiváltó kölcsön, illetve lakáscélú jelzáloghitel.

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén és segítünk Önnek előnyös hitellehetőséget találni!

Mi az a KHR lista és kik szerepelnek rajta?

Mi az a KHR lista és kik szerepelnek rajta?

A KHR, vagyis a Központi Hitelinformációs Rendszer – korábbi nevén BAR lista -, a hazai bankok és hitelintézetek által működtetett hitelinformációs adatbázis. Az adatbázisban 2011 októberétől minden hitellel rendelkezőt nyilvántartásba vesznek. Korábban csak azokat tartották itt nyilván, akik elmaradásuk miatt hátralékba kerültek. Elolvasom

pénzügyi békéltető testület

A Pénzügyi Békéltető Testület célja és feladata

A Pénzügyi Békéltető Testület, röviden PBT, a magyar Nemzeti Bank által működtetett, bíróságon kívüli, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a pénzügyi szolgáltatók között létrejött szerződésből, jogviszonyból eredő jogviták intézésével foglalkozik. A Pénzügyi Békéltető Testület hatáskörébe csak a Magyarország területén lévő pénzügyi fogyasztók és a bankok, egyéb hitelintézetetek, biztosítók, pénztárak, pénzügyi vállalkozások, befektetési szolgáltatókkal létrejött szerződések tartoznak, éppen ezért csak ezen eseteket vizsgálják ki. A fogyasztói csoportokkal kapcsolatos jogviták rendezése nem tartozik feladatköreibe. 

A Pénzügyi Békéltető Testület célja

A PBT célja, hogy a felek között békés megegyezés jöjjön létre. Ennél fogva a szóban forgó felek célja, hogy bírósági eljáráson kívül rendezzék jogvitájukat. Feltétele, hogy korábban a fogyasztó vagy hitelfelvevő megkísérelje a vitás ügyet rendezni a pénzügyi szolgáltatóval szemben, melyet igazolni is szükséges. Ezért nagyon fontos, hogy amennyiben nem egy állásponton vagyunk a bankkal, szóban és írásban is tegyünk panaszt. Mindig kérjünk írásos választ, megoldást kérésünkre és panaszainkra. Ha ez nem elegendő számunkra, ezt követően forduljunk a Békéltető Testülethez. 

A Békéltető Testület elérhetősége

A kérelmet a 1013 Budapest, Krisztina körút 39. szám alá kell közvetlenül címezni. További lehetőségek a Magyarorszag.hu oldalon, illetve a Magyar Nemzeti Bank oldalán is elérhetőek.

Ne döntsön egyedül a hitelfelvételében! Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén, és mi segítünk hosszú távra is megfelelő bankot keresni Önnek, hogy ne érjék később sem meglepetések!

pénzügyek tudatos szervezése

Fontos döntések – Pénzügyek tudatos szervezése

Szinte minden a pénz körül mozog. Ha van, akkor az a probléma forrása, hogy mennyi mindent kell fedeznie, ha pedig nincs, akkor pedig az, hogy hogyan lehetne több a szükséges kiadásainkra. Éppen ezért nagyon fontos a pénzügyek tudatos szervezése. Az első apró lépés lehet a pénzügyek rendezéséhez, hogyha időnként felülvizsgáljuk kiadásainkat, hiszen némely tétel ugyan állandó, ám biztosan találunk közötte olyanokat is, amelyek figyelembevételével és elhagyásával jelentős megtakarítás érhető el. A pénzügyek tudatos szervezéséhez számos tényezőt alaposan figyelembe kell venni, amelyekről Facebook oldalunkon már korábban többször is beszámoltunk.

Most pedig nézzük meg, hogy anyagi szempontból, mit és hogyan tehetünk, illetve ezekhez milyen érzelmek társulnak:

Pihent agy – Kikapcsolódás

Fontos döntéseket nem szabad stresszhelyzetben és kapkodásból meghozni. A pénzügyek tudatos szervezése alapos megfontoltságot igényel. Ha eddig nem volt pár nyugodt pillanata, akkor adjon magadnak akár csak tíz percet (ha teheti, akkor többet is), hogy kikapcsoljon. Üljön le egy pillanatra, meditáljon, sétáljon egyet, hallgasson zenét, végezzen olyan tevékenységeket, amelyek valóban ellazítják és egyben fel is frissítik.

Tudatosság – Őszinteség

Itt az ideje a színvallásnak! Vegyen elő papírt és tételesen soroljon fel minden kiadást. Kifejezetten ügyeljen arra, hogy még csak véletlenül se csípjen le egyetlen kiadást sem. A nagyobb tételek, mint például a törlesztő részlet, a bérleti díj és a rezsi kerüljenek a lista elejére. Majd ehhez jöhetnek az élelmiszervásárlások és a ruházat, szükség esetén a gyógyszerek. Az egyéb kiadásokról se feledkezzen meg, mint például a telefonelőfizetés, könyv- és újságvásárlások. Fontos lehet feljegyezni azt is, hol és mennyiért szerzi be a cigarettát, az alkoholt, naponta hol étkezik vagy magával viszi, mennyit költ extra nassolni valóra, valamint hová jár el szórakozni vagy mi az, ami Önnek szórakozás és mennyi költséget von maga után. 

Manapság sok bank mobil applikációja is gyűjti és részletezi ezen adatokat az ügyfél helyett. A pénzügyek tudatos szervezése érdekében fontos, hogy szembesítse magát azzal, hogy hol és mire „folyik ki” a kezéből a pénz. Ha nem így van, akkor Ön szerencsés és már tudatosan kezeli dolgait. De ne felejtse, az apró dolgokra nem mindig figyelünk és a „sok kicsi sokra megy”. 

Tudatosság – Megtakarítás – Befektetés – Öngondoskodás

Van már megtakarítása? Gondolja, hogy tudna erre is fordítani havonta? A fenti listán van olyan tétel, amit esetleg kihagyhatna vagy újratervezhetne? Bármelyik iránt is érdeklődik a következők közül: a nyugdíj-előtakarékossághoz, a megtakarításokhoz, a lakáskasszához, a befektetésekhez és az öngondoskodáshoz is pénz szükséges. Tehát ezeket is érdemes felvezetni a tételesen felsorolt listára. 

Újratervezés

Milyen céljai vannak? Vannak bakancslistás álmai és megvalósítandó projektjei? Melyikeket mikor szeretné elérni és hogyan? A pénzügyek tudatos szervezése érdekében ezekkel a tételekkel is számolnia kell.

A sokszor írt 1-5-10 éves terveket érdemes olykor elővenni vagy éppen megírni és azokat részcélokra bontani. Mekkora összegre van szüksége? Bevállalna egy személyi kölcsönt, ami megold egy gondot és létrehozhat vele egy csomó mindent, ezáltal pedig bőven megtérül? Vagy csak nagy örömet szeretne okozni egy közelgő családi eseményre? Ezekkel is szükséges tervezni.

Érdemes a megírt listákat tehát átolvasni és felülvizsgálni – akár a bevásárlással töltött időt elcserélni online kattintgatással, ha ez az idő lehetőséget ad olyanra, ami pénzt hozhat a konyhára. 

Kérje szakértő segítségét!

Ott van a hitel törlesztője, vagy éppen többé is. Lehet, hogy még bérel lakást vagy éppen nyaralna. Ha már felülvizsgálta pontról-pontra a pénzügyi listáját és átgondolta, szeretne-e megtakarítani (ma már szinte kötelező, már csak a saját magunk védelmében is), akkor jöhet a következő lépés: érdeklődni és a terveit megosztani egy szakértővel. Az ezerféle ajánlatból nehéz megmondani, kinek mi felel meg, illetve mire lehet még szüksége és mire lenne lehetősége, amiről nem is tud. 

Hozzon felelősségteljes döntést!

Ezt ugyan nem szükséges túlmagyarázni, viszont az biztos, hogy a saját dolgai teljes átvizsgálása mellett szét fog nézni az internetet, amely sok esetben nem célravezető. Forduljon szakemberhez, kérje ki véleményét, így akár az ő segítségével előrébb tud lépni. Egy lakásvásárlás vagy lakásépítés, a lakáskassza, az előtakarékosság és egy befektetés is éppen olyan fontos, mint egy személyi hitel. Ily módon a pénzügyek tudatos szervezése révén nem kerül olyan csapdába, melybe sokan beleesnek.

Ön mire hívná még fel mások figyelmét? Mi az, ami még fontos a fent megemlítetteken felül? Milyen hitellel rendelkezik? Meg van elégedve választásával? Írja meg bátran a Bankárnet oldalára, lájkolja oldalunkat és forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén. Szakértőink állnak rendelkezésére!