Pénzügyi tudatosság

Pénzügyi tudatosság

Az utóbbi idők brókerbotrányai, de a korábbi évek hamis hozamígéretei is azt bizonyítják, hogy a magyar lakosság sokszor alapvető pénzügyi alapfogalmakkal sincs tisztában, nemhogy megversenyeztetné a különböző pénzintézetek, biztosítók ajánlatait. A pénzügyi tudatosság éppen ezért kiemelten fontos.

Egy néhány éve készült kutatásból kiderül, hogy van egy szűk réteg, akik magabiztosan igazodnak el a banki világban, ismerik a szakkifejezéseket és a fogalmakat. Ezzel szemben sajnos a nagy többség, ennek hiányában maga próbál eligazodni a pénzügyi lehetőségek piacán.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy ne dőljünk be a „legolcsóbb” ajánlatnak, legyen szó akár hitelről, akár befektetésről! Éppen ezért a pénzügyi tudatosság a magánszemélyek estében sem mellőzhető.

A felmérés válaszadói között legtöbben azt válaszolták, hogy interneten keresztül választották ki a számukra legjobbnak tűnő ajánlatot és csak utána indultak el személyesen is.

Az internet a lehető legjobb fórum arra, hogy tájékozódjunk. De sajnálatos módon arra nem, hogy az ott talált számok, adatok alapján elkötelezzük magunkat 15-20 évre egy pénzintézethez vagy lekössük egy egész élet megtakarítását.

Egyre többen vannak azok, akik először saját bankjukat kérdezik meg a lehetőségeikről és, ha ott nem kapnak kielégítő választ vagy megoldást, inkább nem is keresnek tovább.

Pénzügyi tudatosság

Sajnos a legtöbb ember nem szívesen keres fel tanácsadót és nem kér segítséget. Pedig hosszú évek szakmai tapasztalata, és számos valós ügyfél igények kiszolgálása áll mögöttük. Éppen ezért a pénzügyi közvetítők teljes felvilágosítást tudnak adni ügyfeleiknek.

Azonban figyeljünk a részletekre is! Nézzünk utána a közvetítőnek is. Egy bankkal áll kapcsolatban vagy többel? Alkusz cég, hivatalos Magyar Nemzeti Bank engedéllyel, vagy csak kiírta magáról, hogy független tanácsadó?

Fél életünket meghatározzák banki választásaink, hitelfelvételünk, befektetéseink, miért gondoljuk, hogy egyedül tudunk ebben dönteni? A pénzügyi tudatosság az alapos tájékozódásnál kezdődik.

A Bankárnet Kft. több, mint 10 éve, az MNB hatósági engedélyével, valóban független tanácsadóként áll Ön mellett! Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!