Személyi kölcsön: hogyan válasszunk okosan?

Személyi kölcsön: hogyan válasszunk okosan?

A személyi kölcsön napjaink egyik legnépszerűbb pénzügyi terméke. Legyen szó váratlan kiadásokról, otthonfelújításról, vagy akár egy áhított nyaralás finanszírozásáról, a személyi kölcsön gyorsan kínál megoldást.

Korábbi cikkünkben a személyes pénzügyi tanácsadást mutattuk be. Elmondtuk, hogy mi mindenben tud segítséget nyújtani, ha tanácsadóhoz fordulunk. Ebben a cikkben a személyi kölcsönökről lesz szó.

Mielőtt személyi kölcsönt vennénk fel, fontos tisztában lennünk azzal, hogy mit jelent egy személyi kölcsön, és hogyan válasszunk legjobban a számos lehetőség közül. Ebben igyekszünk segíteni a cikkünkben.

Mi az a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön egy olyan hitel, amelyhez nincs szükség ingatlan-, vagy vagyontárgyfedezetre, csupán folyamatos biztos jövedelemre. A személyi kölcsönt kisebb összegeknél szokták igénybe venni. Általánosságban a bankok ezt a fajta kölcsön bírálják el a leggyorsabban, majd ugyanilyen gyorsasággal folyósítják is az ügyfél számára. Ez a gyorsaság kecsegtető lehet az ügyfelek számára.

A rugalmassága révén a személyi kölcsönök széles körben elérhetőek, szinte minden bank kínál erre konstrukciókat. Előnyük még, hogy sokféle célra felhasználhatóak.

A személyi kölcsön megoldás lehet bármilyen problémára

Miért jó a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzáférjünk a szükséges pénzügyi forrásokhoz anélkül, hogy komolyabb fedezetet kellene biztosítani.

Ezen túlmenően, a kölcsön felhasználása szabadon választható, így a kölcsön felvevője döntheti el, hogy mire használja fel a kapott összeget.

Hogyan válasszunk személyi kölcsönt?

Bármennyire is kecsegtető a bankok személyi kölcsön konstrukciója, érdemes alaposan megfontolni, hogy melyik banknál és milyen feltételekkel igényeljük azt. Bár a személyi kölcsönt kínálják a legkedvezőbb feltételekkel, mégis jó, ha alaposan megnézzük, hogy mit írunk alá.

Kamatok és díjak

Az egyik legfontosabb szempont a személyi kölcsön esetében a kamatlábak és egyéb díjak összehasonlítása. Érdemes megkeresni a legkedvezőbb feltételeket kínáló kölcsönt, de ügyelni kell a rejtett költségekre is, amelyeket sok esetben az apró betűs részekben tüntetnek fel a bankok.

A bankok konstrukciói eltérőek lehetnek

Futamidő

A személyi kölcsön futamideje befolyásolja a havi törlesztőrészletek nagyságát és a teljes visszafizetendő összeget. Rövidebb futamidő általában alacsonyabb teljes költséget jelent, de nagyobb havi törlesztőrészletet, ami megterhelő lehet a családok számára. Azonban hosszú távon a visszafizetendő összeg sem mindegy, ezt is alaposan meg kell vizsgálni.

Összeg

Határozzuk meg pontosan, hogy mennyi pénzre van szükségünk, és ne kölcsönözzünk többet, mint amennyire valóban szükségünk van. Minél többet veszünk fel, annál többet kell majd visszafizetnünk. A túlzott eladósodás elkerülése kulcsfontosságú a személyi kölcsönök esetében.

Gyorsaság és rugalmasság

Néhány kölcsönszolgáltató gyorsabb folyósítást és nagyobb rugalmasságot kínál, mint mások. Fontos, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, amelyik illeszkedik az időbeli és pénzügyi igényeinkhez.

Hitelminősítés

Tisztában kell lenni a saját hitelminősítésünkkel, mivel ez jelentősen befolyásolhatja a kölcsönkamatokat és a kölcsön elérhetőségét. A hitelminősítés befolyásolja a bankok konstrukciót is, előfordulhat, hogy emiatt kevesebb összeget kínálnak a bankok.

Segítenek a szakértők

A legjobb személyi kölcsönt megtalálni időigényes és akár stresszes feladat is lehet. Ez az oka annak, hogy sokan inkább profi tanácsadókra bízzák a megfelelő személyi kölcsönök összegyűjtését. A tanácsadók több mindenben is meg tudják könnyíteni az ügyfelek dolgát.

  • Szélesebb piaci áttekintés: Egy független tanácsadó hozzáfér számos pénzügyi intézmény konstrukciójához, így össze tudja hasonlítani a különböző bankok és hitelintézetek személyi kölcsön ajánlatait, hogy megtalálja a legjobb kamatlábakat és feltételeket.

  • Személyre szabott tanácsadás: A független tanácsadó figyelembe veszi az ügyfél pénzügyi helyzetét, céljait és szükségleteit, így személyre szabott, célzott tanácsokkal tud szolgálni, ami segít az ügyfélnek a legmegfelelőbb kölcsönt megtalálni.

  • Idő- és energiamegtakarítás: A kölcsönkeresési folyamat gyakran időigényes és bonyolult, bankról bankra járás és az apró betűs részek miatt. Egy tapasztalt tanácsadó átveszi ezt a terhet, így az ügyfelek időt és energiát takaríthatnak meg, és leveszik a vállukról a stresszt is.

  • Komplex pénzügyi tudás: Független tanácsadók átfogó ismeretekkel rendelkeznek a pénzügyi termékekről és a piaci trendekről. Ennek köszönhetően megfelelő útmutatást tudnak nyújtani a különböző kölcsönlehetőségekkel kapcsolatban.

A pénzügyi tanácsadók tehát nemcsak a banki lehetőségeket mérik fel, hanem időt és energiát is spórolnak az ügyfélnek. Emellett segítenek úgy kiválasztani a legjobb konstrukciókat, hogy az a lehető legjobb legyen az ügyfél pénztárcájának.

Érdemes alaposan átnézni a lehetőségeket, mielőtt döntenénk

A legjobb konstrukciók egy helyen

A személyi kölcsön kiváló lehetőség lehet például váratlan pénzügyi helyzetben. Azonban fontos, hogy alaposan tájékozódjunk és összehasonlítsuk a különböző ajánlatokat.

A kölcsön kiválasztása jelentős hatással lehet a pénzügyi jövőnkre, ezért érdemes időt szánni a legjobb döntés meghozására.

A Bankárnetnél azért dolgozunk, hogy banktól függetlenül összegyűjtsük a legjobb konstrukciókat és tájékoztassuk az ügyfeleinket a számukra legkedvezőbb ajánlatokról. Ezzel is biztosítva azt, hogy olyan szerződést kössenek, amely minden téren megfelelő.

Ha személyi kölcsönön gondolkodik, és szüksége van segítségre, a Bankárnet tanácsadói várják Önt.