A hitelkiváltás feltételei, előnye és célja

A hitelkiváltás feltételei, előnye és célja

A hitelkiváltás azt a célt szolgálja, hogy jelenlegi hitelét kedvezőbbre tudja váltani. Ezért a hitelkiváltás előnyei elsősorban a törlesztő részletén fognak megmutatkozni. Ez azt is jelenti, hogy akár 50%-kal is csökkenhet jelenlegi törlesztő részlete! A hitelkiváltás feltételei bejegyzésünk további részében megtalálhatóak.

Akár Ön is kiszámolhatja

A hitelkiváltás-kalkulátor használatával Ön is pár perc alatt megtudhatja. Adja meg a kalkulátornak a felvenni kívánt kölcsön összegét, valamint a tervezett futamidőt, és azonnal megkapja a várható törlesztő részletének nagyságát. Ezáltal alaposabban tájékozódhat a lehetőségek között, hogy garantáltan az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot tudja megigényelni, amennyiben teljesülnek a hitelkiváltás feltételei. 

A hitelkiváltás feltételei:

  • Az igényelt hitelösszeg 1 millió és 100 millió Ft között lehet.
  • Az ingatlanfedezet mellett nyújtott hitelkiváltás maximális futamideje 25 év.
  • Forint (HUF) alapon  igényelhető.
  • A felvehető hitelösszeg maximuma legfeljebb az ingatlan becsült piaci értékének 70-80%-a lehet. Bizonyos esetekben, például pótingatlan bevonásával, akár az ingatlan értékének 100%-a is felvehető hitelként.
  • A hiteligényléséhez jövedelemigazolás szükséges. Megszűntek a jövedelemigazolás nélküli hitelek, ezért még nagy értékű ingatlan bevonása esetén is szükséges a jövedelmet igazolni.
  • Aktív BAR/KHR listás személy jelenleg nem igényelhet szabad felhasználású hitelt. Kizárólag a KHR listán nem szereplő adós bevonásával oldható meg a kölcsönkérelem.

Milyen további lehetőségei vannak még?

A törlesztő részlet csökkentésére igénybe vehet türelmi idős konstrukciót is. A türelmi idős hitel azt jelenti, hogy a kedvezményes időszakban csak a kamatokat kell fizetnie és a tőketörlesztést majd csak ezután kezdi meg. Arra kell kifejezetten ügyelnie, hogy ebben az esetben a törlesztő részlete hirtelen meg fog növekedni. Ezen felül akár kérhet futamidő-hosszabbítást is, amellyel szintén csökkenhet törlesztő részlete. Ez a megoldás azon személyek számára lehet elérhető, akik nem a maximum futamidőre vették igénybe a hitelkiváltást. Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén és csökkentse törlesztő részletét akár 50%-kal!