bizonytalan nyugdíj

Tegyen a bizonytalan nyugdíj ellen, gondoskodjon jövőjéről!

Mi a folyamatosan bizonytalan nyugdíj oka? A jelenlegi népességadatok nem festenek túl fényes jövőt a jövő nyugdíjasainak. A társadalom öregszik, folyamatosan csökken a születési szám, ellenben egyre többen mennek nyugdíjba. Ez azt jelenti, hogy majd nem lesz, aki eltartsa a most középkorúakat.

Ennek a problémának a megoldására újra és újra aktuális témává válik többek között a nyugdíjkorhatár megemelése. Többen is tartanak attól, hogy a korhatárokat esetlegesen 75 évig is kitolják. Ám kérdéses, hogy megéljük-e egyáltalán a nyugdíjat, ha csak 75 vagy 80 évesen juthatnánk hozzá.

Jelenlegi nyugdíjkorhatárok

A közhiedelemmel ellentétben Magyarországon megegyezik a férfiak és nők nyugdíjkorhatára. Azon személyek, akik 1957-ben vagy azután születtek, 65. életévük napján mehetnek nyugdíjba. A teljes öregségi nyugdíj megállapításához minimum 20 évnek kell ledolgozottnak lennie. Amennyiben ez nem teljesül, az illető nem lesz jogosult a nyugdíjfolyósításra.

Tegyen Ön is a bizonytalan nyugdíj ellen!

Az elmúlt évek változásainak fényében célszerű nem csak jelenlegi helyzetünket figyelni, hanem számolni azzal is, hogy esetlegesen mi lesz velünk a nyugdíjas éveink alatt. A bizonytalan nyugdíj ellenszere lehet a megtakarítás. Első körben nem kell nagy összegekre gondolni. Ha időben elkezdjük pénzügyeink tudatos szervezését, a későbbiekben hálásak leszünk érte. Továbbá a pénzintézetek is számos megoldást és lehetőséget kínálnak, amelyek segítségével könnyebb a takarékoskodás.

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!