Melyik az előnyösebb hitelkonstrukció lakásvásárláshoz?

Melyik az előnyösebb hitelkonstrukció lakásvásárláshoz?

Lakásvásárláshoz többféle lehetőség is a rendelkezésére áll, hogy garantáltan a legkedvezőbbet találja meg. Nem tudja eldönteni, hogy melyik lenne az Ön számára legelőnyösebb hitelkonstrukció lakásvásárláshoz? Joggal merülhet fel a kérdés, hogy lakáshitelt vagy inkább egy nagyobb összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt vegyen igénybe, majd utóbbit fordítja lakáscélra.

Nem mindegy, melyik mellett dönt. Nagy mértékben meghatározó lehet az is, hogy csak az ingatlanra vagy egyéb dolgokra is szeretne a későbbiekben költeni.

Melyik a kedvezőbb hitelkonstrukció lakásvásárláshoz?

Jelenleg jóval népszerűbb a lakáshitel, mint a lakáscélú szabad felhasználású jelzáloghitel, azonban érdemes megnézni, hogy melyik az, amelyikkel jobban jár.

A szabad felhasználású hitelek előnye, hogy nincs semmihez kötve, nincs adásvételi szerződés, minimum ingatlan érték, elhelyezkedési megfelelés vagy számlabemutatási kötelezettsége, így nem kell elszámolnia róla.

A lakáshitelek azért kedveltebbek, mert jóval több lehetőség áll rendelkezésére választásuk esetén. Például, amennyiben rendelkezik lakástakarékkal, annak összegét lakáshitelének tőketörlesztésére is fordíthatja.Jóval nagyobb a verseny a pénzintézetek között, így több esetben alacsonyabb kamattal és kedvezőbb törlesztővel tudja megigényelni. rajtunk keresztül pedig további kedvezményeket, akciós kamatokat is elérhet. Amennyiben hitelkiváltásra kerül sor, szintén kedvezőbb, ha lakáshitele van.

Ahogy azt fentebb is írtuk, a kamatok között is óriási a verseny. Ezért még akár a szabad felhasználású hitel is lehet kedvezőbb!

Nézzen szét a piacon, használja a hitelkalkulátort!

A hitelválasztásnál a hitel célján túl a törlesztőrészlet nagysága is fontos szempontot képez. A pénzintézetek közötti verseny miatt igen kedvező ajánlatokat is lehet találni, de ehhez ismernie kell a lehető legtöbb kínálkozó opciót. A hitelkalkulátor ebben segít Önnek. Ehhez nem kell más tennie, mint megadni a kívánt összeget és a tervezett futamidőt.

Emellett igénybe veheti a Bankárnet szakértői csapatát, akik szemmel kísérik a legújabb, legfrissebb piaci változásokat is, így nem Önnek kell több, mint 30 bank kínálatát fejben tartania. Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!